Hogyan alkotnak az idegsejtek gondolkodó agyat?

AgyBlog

AgyBlog

Mi lesz az AgyBlog?

2020. augusztus 31. - @i

Buy Brain Font And Get Smart With Hilarious Font | Handmade font, Lettering  fonts, Handmade

Blogom indíttatása onnan ered, hogy mint a fülszövegben olvasható, úgy gondolom az elmúlt évtized eredményei alapján van esély arra, hogy egy laikusnak is el tudom magyarázni azt hogy az agyműködés hogyan épül fel, az idegsejtektől elindulva egészen a tudatosságig. Hátha ezzel sikerül a jövendő tudós generációját a tudomány ösvényére csalni, illetve aki már ezt lekéste azzal megértetni mit tudtunk meg az agyról.

Az évek alat több helyen adtam elő kisebbg-nagyobb hallgatóság előtt az agyműködés szerveződésének részleteiről vagy heroikusan az egész lépcsőn is végigsétáltunk. Igyekeztem, hogy ezek ne előadások, hanem beszélgetések legyenek, mert interaktívan sokkal hatékonyabb a tudás átadása. Illetve ami nagyon fontos a laikusok kérdései (melyek teljesen más irányból nézik a problémát mint egy kutató) nagyon jók, motiválóak és gyakran segítenek egy jó válasz vagy kísérleti terv kikristályosodáyában.

A blog három szálon futna:

  • Egyrészt lenne egy rendszeres, tematikus bejegyzéssorozat Agyséta néven,melyben az

    agy szerveződési szintjeit járnánk végig és bemutatnám az egyes szintek szerveződési alapelveit. Indulnánk az idegsejtektő és eljutnánk a tudatosság jelenségét megalapozó mechanizmusokig.

  • A másik szálon -Firss hírek- az idegtudomány (elsősorban magyar) aktuális eredményeit megjelenítő fontosabb cikkeket (melyek hardcore tudományos nyelven íródnak) helyezném kontextusba és magyaráznám el hogyanjaikat és miértjeiket laikus számára érthető módon.
  • A Kérdezz-felelek szálon az agykutatás területeiről válogatnék érdekes témákat. Itt lenne a helye a kérdéseknek  és válaszoknak is. Ha valakinek az agyműködéssel kapcsolatban valamilyen kérdése merül fel vagy szeretne egy témáról hallani, akkor, ha tudok erre a kérdésre válaszolni vagy egy intelligens találgatásba bocsájtkozni írok róla egy bejegyzést. A kérdéseket a agyblog.kapcsolat@gmail.com címre küldjétek. A kommentbe is írhatjátok, de kicsit rizikós, hogy szem elől vesztem őket.

Az én és főleg a Ti lelkesedéstek (mivel az erősen meghatározza az enyémet) függvényében keletkeznének a bejegyzések. Remélem messzire jutunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://agyblog.blog.hu/api/trackback/id/tr716183768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása